Špagetová dýně s kuřecím ragů

Tento recept je čistě mým výmyslem. Rádi jíme sezóně, takže jsem do svého farmboxového košíku hodila hned jednu špagetovou dýni, že ji musíme vyzkoušet. Hokkaido je fajn, ale už je ho nějak moc ;). Jídlo dokonce chutnalo i manželovi, čehož jsem se nejvíc bála. A Kubíčkovi? Tomu se dělali boule za ušima. img_3695-1

Suroviny: (na 4 porce)
1 špagetová dýně
0,5 kg pomletých kuřecích stehenních steaků
1 cibule
0,1 l bílého vína
0,5 kg rajčat
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
30 g sýra Domovina
sůl, pepř, červená paprika sladká
oregáno, tymián, saturejka

Příprava: (cca. 1 hod.)
Špagetovou dýni omyjeme, rozpůlíme a dáme na pečící papír slupkou nahoru. Pečeme v troubě na 200°cca. 30 min. Mezitím si pomeleme kuřecí maso, které promícháme se solí, pepřem
a česnekem. Nakrájíme cibuli a rajčata. Komu by vadili rajčatové slupky, stačí rajčata spařit a oloupat. Na pánvi orestujeme cibuli, jakmile zesklovatí přidáme maso,
které mícháme, aby se rozdělilo na jednotlivé kousky. Když je maso opečené, zasypeme ho mletou paprikou, kterou necháme rozpustit, pak přidáme protlak, který krátce
opečeme. Směs zalijeme vínem, které necháme zcela vydusit. Na závěr přidáme rajčata a bylinky, případně trochu podlijeme, zaklopíme pokličkou a dusíme, dokud se
rajčata úplně nerozvaří. Dochutíme, případně upravíme konzistenci přilitím trochu vody nebo naopak redukcí tekutiny. Z mírně vychladlé dýně vydlabeme jadřince a dužinu
vydlabeme vidličkou, bude se rozpadat na jednotlivé špagetky (nudličky). Dýňově špagety promícháme s masovým ragů a podáváme posypané sýrem Domovina. Dobrou chuť

img_3688img_3689img_3690img_3691img_3692img_3694

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *