Miniburger s bramborovo-mrkvovým pyré

Chystáte se o víkendu grilovat a přemýšlíte, co dáte k obědu vašemu prckovi? Tak zkuste tyhle miniburgery. A jestliže už dítěti dáváte sůl, tak je osolte ;)IMG_3549.3

Suroviny: (na 2 porce pro 11 měsíční dítě)
cca. 60g vyzrálého hovězího masa
čubrice nebo jinou směs bylinek (výborná je třeba česneková tráva nebo česneková pažitka, super je také citrónový tymián)
2 brambory
1 větší mrkev

Příprava: (cca. 30 min.)
Maso umeleme, ochutíme bylinkami a vytvarujeme z něj dva miniburger. Brambory a mrkev oloupeme, uvaříme do měkka ve vodě s petrželkou, kmínem a citrónovým tymiánem. Část vody z brambor si dáme stranou, použijeme ji na pyré. (pokud máte větší dítě, můžete pyré zjemnit máslem a troškou mléka nebo smetany) Maso jsem opekla na elektrickém grilu, bylo hotové asi za 7 min.

Záleží, jak je vaše dítě zdatné, co se kousání a polykání týká. Náš Kuba zatím nezvládá větší sousta, takže jsem burger stejně nakonec rozmačkala vidličkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *