Chřest zapečený se sušenou šunkou a Domovinou

IMG_3371_1Suroviny: (pro 4 osoby)
500g chřestu
cca. 100g sušené šunky
cca. 100g Domoviny
sůl, kousek másla, cukr, citrónová šťáva

Příprava: cca. 20 min.
Očistíme si a uvaříme si chřest. Bílý chřest je potřeba oloupat celý, u zeleného stačí jeho poslední třetinu. Očištěný chřest svážeme k sobě po cca. 6 – 8 výhoncích a dáme do vařící osolené vody, kterou jsme ochutili lžičkou cukru, lžící citrónové šťávy a kouskem másla. Chřest vaříme na stojato tak, aby nebyly špičky ponořené ve vodě. Zelený vaříme cca. 2 – 5 min., bílý cca. 5 – 8 min. Po uvaření chřest vyjmeme a osušíme utěrkou. Vezmeme si malý pekáček, který pomažeme troškou tuku a na který dáme chřest, na ten pak plátky sušené šunky a Domoviny. Zapékáme cca. 10 min., než sýr zezlátne. Podáváme se salátem nebo pečenými bramborami, můžeme přidat i holandskou omáčku. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *