Hovězí roštěnky na červeném víně s bulgurem

IMG_3000_1
Suroviny:
(pro 4 osoby)
cca. 0,5 kg hovězí roštěné nebo hovězího zadního
2 papriky
2 cibule
1 stroužek česneku
cca. 100 ml. červeného vína
bobkový list, nové koření, snítka rozmarýnu
sůl, pepř, troška mouky
lžička oleje
hrneček bulguru

Příprava: cca. 1 hod.
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na medajlonky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule i papriky nakrájíme najemno. V hrnci (ideálně papiňáku) osmahneme nejdříve cibulku, pak přidáme papriku, jakmile zesklovatí přidáme česnek a koření, mírně promícháme a dáme na chvíli stranou. Ve stejném hrnci osmahneme zprudka z obou stran maso, ke kterému pak vrátíme zpět zeleninu a směs zalijeme vínem. Jakmile se víno skoro vypaří, zalijeme vše vodou (asi 150 ml.) a necháme dusit do měkka. Mezitím si připravíme bulgur, který podáváme jako přílohu.
IMG_2987IMG_2993IMG_3000

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *