Králík na kořenové zelenině

Králičí maso mám ráda, ale už jsem měla po krk klasické úpravy na hořčici a tak jsem zkusila využít jiného receptu původně s vepřovým a vznikla z toho následující mňamka ;).
IMG_2893Suroviny: (pro 4 – 5 osob)
1 králík
2 středně velké mrkve
1 velká petržel
kousek celeru
1 velká cibule
2 lžíce másla
bobkový list, nové koření, hřebíček
sůl, pepř

Příprava: (2 – 2,5 hod)
Králíka naporcujeme. Přední a zadní běhy a hřbet nasolíme a opepříme. Ostatní odřezky masa můžeme použít na králičí polévku. Nakrájíme si očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli. Zeleninu dáme na dno pekáčku, přidáme všechno koření (v tomto případě pepř celý) a máslo a dáme na chvíli do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak zeleninu promícháme a dáme na ni naporcovaného králíka, podlijeme trochou vody. Pečeme cca. 1 – 1,5 hod. zakryté a pak ještě 0,5 hod. odkryté. V průběhu maso několikrát otočíme. Podáváme s brambory.
Tip: pokud máte čas a chuť, doporučuji králíka nechat nejdříve zatáhnout na pánvi a pak na stejné pánvi zeleninu osmahnout do zlatova, teprve potom dát vše do pekáče.

IMG_2886IMG_2888IMG_2890

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *