Zelňačka

Zelňačka je ideální polévkou v zimních období a taktéž patří mezi moje nejoblíbenější. Já ji dělám se smetanou a vařeným vejcem, tak třeba vás mým receptem budu inspirovat.

IMG_2826_1

Suroviny:
500 g kysaného zelí
1 cibule
3 větší brambory
1 – 2 klobásky (záleží, kolik máte rádi)
2 vařená vejce
1 kelímek zakysané smetany
sůl, pepř, mletá paprika
1 lžíce sádla
moučkový cukr dle potřeby

Příprava:
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou klobásku, kterou opečeme, vše zasypeme paprikou, kterou necháme pouze rozpustit a zalijeme horkou vodou. Přidáme kysané zelí, trošku osolíme a opepříme a vaříme do měkka. Brambory si uvaříme zvlášť a až je zelí měkké, přidáme je do polévky i s vodou. Vše necháme krátce povařit, zelňačku dochutíme a rozmícháme v ní zakysanou smetanu. Na závěr přidáme na drobno nakrájená vajíčka a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *