Rajčatová omáčka s mletým masem

Tenhle recept je čistou improvizací. Vrátila jsem se z porodnice a tápala v tom, co vařit, abych se vyvarovala cibuli, česneku a všem ostatním nadýmavým surovinám… Tak jsem vzala pár ingrediencí, co byli doma a během hodiny vykouzlila tohle jídlo a bylo to moc dobrý ;)

IMG_2131.2

Suroviny: (pro 4 osoby)
0,5 kg vepřového mletého
2 lžíce rajského protlaku
6 rajčat
2 balíčky noků
1 lžíce oleje
sůl, pepř, mletá paprika
bylinky: menší hrst oregána, menší hrst medvědího česneku,
česneková tráva, 2 bobkové listy, 4 kuličky nové koření

Příprava: (cca. 1 hodina)
Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s medvědím česnekem. Rajčata najkrájíme na větší kousky. Maso opečeme na lžíci oleje do hněda, vařečkou ho oddělujeme od sebe, aby se pěkně „sypalo“, přidáme rajský protlak, který mírně opražíme. Do pánve přisypeme rajčata, vše zaprášíme paprikou a přisolíme a přidáme bylinky. Zalijeme trochou vody, promícháme a přiklopíme pánev pokličkou. Za občasného míchání dusíme asi 40 min., aby se vše pěkně spojilo. Na závěr do směsi přimícháme noky, které uvaříme do měka a můžeme podávat. Dobrou chuť.

IMG_2127IMG_2124IMG_2130

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *