Zeleninová omáčka s hovězím aneb využili jsme zbytků ze včerejšího vaření

IMG_2087Suroviny: 
zbytek hovězí pečeně s mrkvičkou a fazolkami
2 lahůdkové cibulky s natí
1 větší červená cibule
1 větší paprika (my měli zelenou ;)
1 menší cuketa
2 lžíce rajčatového protlaku
5 větších rajčat
2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření
2 lžičky sladké papriky
sůl, pepř
1 lžíce másla
troška kvalitního oleje
moučkový cukr na dochucení

Příprava:
Na oleji osmahneme nejdříve na kostičky nakrájenou cibuli, ke které přisypeme cibulku i s natí a papriku. Asi po 5 min. směs zasypeme sladkou paprikou, krátce opečeme a přidáme rajčatový protlak, který asi 2 min. restujeme, pak přisypeme cuketu a následně rajčata. Přidáme pečenou mrkvičku a fazolky a ochutíme zbylým kořením. Směs důkladně promícháme, přilijeme trošku vody a přiklopíme pokličkou. Dusíme dokud není všechna zelenina měkká (asi 20 min.), vyndáme bobkový list a nové koření a vše důkladně rozmixujeme. Pokud je omáčka moc hustá, naředíme ji trochou vody. Kdo chce, může si ji propasírovat, my máme radši hustší ;). Omáčku zjemníme máslem a dochutíme solí, pepřem, cukrem. Jako přílohu jsme měli bramborové špecle, omáčka bude výborná také s těstovinami, knedlíkem nebo bramborami. Dobrou chuť :)
IMG_2080IMG_2082IMG_2086

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *